Vi snakkede tro med vores medstuderende

For os var Alpha en super god og simpel ramme, som skabte tid og berettigelse for en jordnær snak med vores ikke-troende medstuderende.

Foto: Emma Boisen. Tekst: Anders Haldrup.

Samuel Neve sidder med mig på Oasekontoret i Odder og koncentrerer sig om at huske de vigtigste erfaringer, han tog med sig fra at arrangere Alpha i maj sammen med nogle andre unge studerende fra Aarhus Valgmenighed.

Han er taget ud på lånt tid, fra hans nuværende arbejde inde ved siden af, som Gi´-et-år-medarbejde på Rudehøj Efterskole. 

I sine år som studerende på gymnasiestuderende i Aarhus, var Samuel aktiv i KFS-arbejde og i Aarhus Valgmenigheds ungdomsgruppe, Alarm. 

- Vi var et stærkt og intimt fællesskab i Alarm, og det var tydeligt, at vi havde overskud til at have fokus ud i vores studiemiljø, og vi brugte Alpha-konceptet til at skabe rammen for at dele troen med vores medstuderende.

- Vi var gennemsnitligt 10 unge i Alarm, og vi udfordrede os selv og hinanden til at invitere vores medstuderende på den måde, vi fandt naturligt. Nogle af de andre var vildt gode til at få nogle med fra deres klasse ved bare at spørge bredt, andre havde i forvejen et par stykker, de var tætte med, og som de oplevede nemt at kunne invitere til den jordnære ramme : Mad, oplæg og samtale. Jeg var selv udfordret af at spørge bredt i klassen, da jeg havde prøvet det før og ikke fik nogen respons. I stedet fik jeg en nær ven med fra en anden sammenhæng, og det var super godt at have ham med.

Der endte med at være 8 endnu-ikke-troende unge med på forløbet af 5 aftner, hvor mange spørgsmål blev luftet. Skepsis blev vendt til interesse, og efterfølgende blev et par stykker en del af ungdomsgruppen og var med på SommerOase.

- Vi havde ikke den store erfaring med at lave denne slags samlinger. Men nogle få elementer gjorde det meget tilgængeligt at gennemføre Alpha. En inspirationstur til konferencen ”Run Alpha” i London og det simple PR-materiale fra Alpha hjemmesiden kickstartede processen og udrustede os til at overskue forløbet, samt få det skudt i gang.

Vi besluttede os for at køre med videomaterialet Alpha Youth Film Series til oplæggene, hvilket jo gjorde det nemt for os – PLAY AND WATCH. Videoerne er skarpe og tydeligt gennemarbejdede, de fungerede rigtig godt.

- Jeg stod for en af grupperne og skulle sørge for at holde snakken åben. Det viste sig hurtigt, at det vigtigste for vores medstuderende var at få plads til at stille de spørgsmål, de havde. Mange af dem kunne vi ikke svare på, men det virkede heller ikke til at være så vigtigt med præcise, velformulerede svar. Jeg oplevede at de var meget interesserede og med nogle få simple åbningsspørgsmål, blev der åbnet for mange spørgsmål og følelser hos dem. Det var især en super god oplevelse for mig at opleve min gode ven spørge meget ind til tro, og vi havde en rigtig god snak efterfølgende, da han, efter første Alpha-aften, sov hjemme hos mig.

Bliv inspireret til at dele tro

Septemberkampagne

Til september 2016 afholder Alpha en stor international kampagne (muligvis den største kristendomskampagne nogensinde). I Danmark er målet at invitere hele Danmark til at udforske livets store spørgsmål. Dette gøres ved at involvere mere end 300 af alle danske kirker (svarende til cirka 10 procent) i et storstillet projekt, hvor drømmen er at få startet Alphaforløb over hele landet med opstart samtidig. 

Har I lyst til at være med ? 

Så skriv til Alpha Danmark på : 

info@alphadanmark.dk 

Londontur

Til februar hopper en flok unge danskere ind i en flyver og rejser mod eventet "Run Alpha" i London. Sidste år deltog 30 unge danskere, og det var en fantastisk tur ! Er du ung, eller kender du nogle unge, som har lyst til at få en unik oplevelse og blive inspireret til at dele deres tro med vennerne, så kunne Run Alpha være noget for dem ! 

Læs mere på ra16.alpha.org - og kontakt det danske Alphakontor, hvis du er interesseret i at komme på en London-tur til februar. 

Alpha Youth Film Series

Med de nye "Alpha Youth Film Series”-videoer, bliver det ikke nemmere for unge at snakke om tro med deres venner. Det er professionelt producerede videoer med to super sjove og friske fyre som gennemgår alle Alphaoplæggene. Så skal man egentlig bare sørge for noget mad og så ellers komme i gang med at invitere sine venner med. 

Find mere info på :

danmark.Alpha.org.