Jeg er køn

Nyt værdibaseret undervisningsmateriale om seksualitet og familieliv på vej.

Billede udlånt af OaseMag 02/2017 - Fotograf: Elisabeth Hejslet

Projektgruppen skaber fælles sprog for børn og forældre

BUO er med i en projektgruppe som arbejder på et nyt undervisningsmateriale om seksualitet og familieliv. Projektgruppen håber at undervisningsmaterialet kan supplere Sex og Samfunds seksualundervisningsmaterialer for de yngste skolebørn.

Gitte Rasmussen, landsleder i Indre Missions familiearbejde, er projektleder og har inviteret BUO med i projektgruppen.

BUO vil gerne medvirke til at skabe et fælles sprog for børn og forældre om seksualitet inden puberteten rammer, og glæder sig derfor over samarbejdet om et undervisningsmateriale til seksualundervisning med tydelige værdier og holdninger, som ikke kun kan bruges i skolen men også videre ud i kirkerne – til udrustning af forældre og klubledere.

Arkivfoto fra BUOs generalforsamling i 2018.

Der er behov for værdibaseret undervisningsmateriale

En rapport fra AdamogEva.dk viser, at der er et behov for mere og bedre seksualundervisning, som tager afsæt i et kristent livssynAdamogEva.dk har udviklet materiale til udskolingen, men der mangler et værdibaseret seksualundervisningsmateriale til de yngste elever i fri- og folkeskolerne, dvs. 0.-6. klasse.

Merete Dalsgaard, projektleder for BUO’s familiearbejde, anerkender det gode og gennemarbejdede undervisningsmateriale som allerede eksisterer fra bl.a. Sex og Samfund, og håber at det nye undervisningsmateriale kan blive et holdningsbaseret supplement til det sekulære materiale, som ellers er det eneste på markedet i dag til de yngste skolebørn.

Mange erfarne personer byder ind

Det nye undervisningsmateriale kommer til at bestå af 7 emner:

Skabt som mand og kvinde
Kønsidentitet, homoseksualitet og transkønnethed
Jacob Munk Jensen, AdamogEva.dk

Hvor kommer jeg fra?
Fra sex til fødsel
Lotte Høeg Hansen, børnelæge

Mig og min krop
Forskel på drenge og piger, pubertet, onani og sex
Signe Langdahl, sundhedsplejerske

Kropsidealer
Merete Dalsgaard, Børne- og UngdomsOase

Grænser
Overgreb, pædofili, porno, brug af medier og deling
Lea Brogaard, AdamogEva.dk

Ægteskab
Forskellige familieformer og skilsmisse
Inge Bøgel Lassen, pens. folkeskolelærer

Følelser
Kærester/venner, forelskelse/kærlighed, singleliv
Anette Hassingbo, AdamogEva.dk

Materialet udgives i en testversion forud for uge 6 i 2019, hvor udvalgte friskoler afprøver det med henblik på feedback. Herefter udarbejdes det endelige materiale, så det er klar til skolestart i 2019. 

Som supplement til materialet udgives en børnebog om emnet ”Kærester, familier og skilsmisse” af Sara Dahlmann, tidl. børnekirkeleder i Aarhus Valgmenighed.

Projektgruppen består af personer fra: Indre Missions Ungdom, Danske Folkekirkelige Søndagsskoler, Indre Missions familiearbejde, Foreningen Kristne Friskoler, AdamogEva.dk og Børne- og UngdomsOase. Derudover er tilknyttet eksterne konsulenter: Frederik og Lise Berggren (forfattere til Sexforsjov), Heidi Als Ringheim (sexolog) og Carsten Hjort Pedersen (Kristen Pædagogisk Institut).


Annoncer