Boganmeldelse: Jesus kalder

Familieandagtsbogen er en del af temabogpakken for SommerOase 2019. Bogen henvender sig til familier med børn i skolealderen og opefter.

Lis Abildtrup er børnekonsulent i Børne- og UngdomsOase. Hun har brugt familieandagtsbogen Jesus kalder med sin familie og anmelder den her.

Andagt for hele familien

"Mange forældre erfarer, at et fælles andagtsliv i familien sjældent bare kører derudaf år efter år. Måske oplever I udfordringen ved at finde en andagtsbog, som kan bruges når hele familien er samlet. Enten holder I andagt for de små, så de store børn står af, eller også går alt hen over hovedet på de yngste.

Jesus kalder er et godt bud på en andagtsbog, som kan bruges i familien med børn i skolealderen og opefter. Ved vores spisebord sidder 4 børn fra 10-18 år og vi oplever, at andagtsbogen Jesus kalder har noget væsentligt til alle - også de voksne.

Bogen er formuleret som direkte tale fra Jesus til os, og tager hver dag udgangspunkt i flere bibelvers, som grundlag for Jesu udsagn. Et enkelt vers er citeret og de resterende kan I finde i bibelen og skiftes til at læse højt. Det eneste jeg savner er illustrationer. De kunne fint have understreget det daglige bibelvers og hjulpet os på vej i forhold til koncentrationen. Stykkerne er dog så korte, at jeg synes det fungerer uden.

En enkelt sandhed til dagen
”Himlen vidner om Guds herlighed, universet udtrykker hans underfulde skaberkraft”
Salme 19, 2

Dette og tre andre bibelvers er omdrejningspunktet en dag, hvor forfatteren Sarah Young nærmest mediterer over den sandhed, at Gud er at finde over alt:

"Skønheden i alt det skabte vidner om mig! Det uendelige univers vidner om min uendelige skaberkraft. De klippefaste bjerge fortæller dig, at jeg er en Gud, som står fast og ikke forandrer sig. Himmelrummets stille ro og mysterier viser et glimt af min fred, som er uendelig og overgår al forstand. De tusindvis af detaljer i selv den allermindste vilde blomst hjælper dig til at huske, at jeg kender dig ned til mindste detalje. Og havets dyb minder dig om, hvor højt jeg elsker dig."

Jesus kalder er fyldt med Jesu egne ord og sandheder om Ham og om dig. Sandheder formuleret i et enkelt sprog og udtryk, men med stor og livsforvandlende kraft, hvis de får lov at slå rod i os. En god familieandagtsbog, som både formår at formidle Guds ubetingede kærlighed til os, og udfordre os til at leve som disciple af ham."

Køb Jesus kalder hos Novia

Hør Lis' anbefaling af familieandagtsbogen her:

Temabogpakke for SommerOase 2019

Familieandagtsbogen Jesus kalder er en del af en større bogpakke, som hjælper hele familien med at forberede sig på årets SommerOase tema. Se mere om hele bogpakken her.

Læs mere om temaet for SommerOase 2019: Kraften fra det høje

Tilmeld dig SommerOase 2019


Annoncer