Den gode samtale

Hvad er ingredienserne i den gode samtale med børn og unge om tro, værdier og vaner? Videooplæg ved Priscilla Oehlenschläger, psykolog hos Behandlingsskolerne.

Samtalen med barnet og den unge er en hjertesag for psykolog Priscilla Oehlenschläger. Hun fortæller i videooplægget fra BUO’s inspirationsdag i foråret, hvorfor den er vigtigt og hvordan vi som voksne kan gribe den an.

I Børne- og UngdomsOase arbejder vi for, at børn og unges tro tager form i liv og tjeneste med Jesus som forbillede. Den vision har vi kaldt Tro der former. Vi inviterede i foråret Priscilla Oehlenschläger til at undervise om den voksne som samtalepartner og hvilke ingredienser den gode samtale indeholder. Gennem samtalen vokser barnet og den unge i livet, både personligt og åndeligt. ”Vi er skabt af en relationel Gud og skabt til at have relation med hinanden. Vi lever med og påvirker hinanden. De unge kigger hen mod de voksne og den voksne samtalepartner er med til at påvirke dem i deres vandring”, fortæller Priscilla. 

Hun beskæftiger sig primært med børn over 12 år i oplægget, men berører dog ganske kort børn under 12 år. 

Oplægget henvender sig til forældre, lærere, børneledere, ungeledere, præster og andre der beskæftiger sig med børn og unge.